Transport Online - Rover beticht NS van misleiden studenten

Rover beticht NS van misleiden studenten

Rover beticht NS van misleiden studenten
16-07-2012 20:03 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - Reizigersvereniging Rover is boos op de NS over de 'misleidende informatie' die het bedrijf via omroepberichten op stations aan studenten geeft. Volgens de vereniging doet de NS alsof studenten in de vakantieperiode moeten in- en uitchecken om met korting te reizen, terwijl dit niet verplicht is.

In de zomermaanden mogen studenten niet gratis met de trein, maar krijgen ze wel veertig procent korting met hun OV-chipkaart. De NS herinnert studenten daaraan door op stations om te roepen dat ze op saldo reizen en niet moeten vergeten in- en uit te checken.

Studenten hoeven niet per se met hun chipkaart te reizen, maar kunnen ook gewoon een papieren treinkaartje met korting kopen, benadrukt Rover. "In dat geval moet de student juist niet in- en uitchecken, want dan betaalt hij dubbel."

Rover heeft de NS per brief dringend verzocht de informatievoorziening onmiddellijk aan te passen. De vereniging wil dat studenten het hele verhaal kennen, omdat zij bij het in- en uitchecken duurder uit kunnen zijn door een dubbel opstaptarief bij reizen met meerdere vervoerders. Studenten klagen er volgens Rover bovendien over dat ze opeens verplicht saldo op hun kaart moeten laden om de borg bij het inchecken te betalen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions