Transport Online - Gunning busconcessie Zuid-Holland Noord aan Arriva definitief

Gunning busconcessie Zuid-Holland Noord aan Arriva definitief

Gunning busconcessie Zuid-Holland Noord aan Arriva definitief
09-07-2012 15:47 | Algemeen | auteur de redactie
Arriva is definitief de nieuwe vervoerder voor de busconcessie Zuid-Holland Noord. De huidige vervoerder, Connexxion, heeft een bezwaarschrift tegen dit besluit ingetrokken. De looptijd van de nieuwe concessie is acht jaar, met een mogelijkheid tot verlenging van nog eens twee jaar. Arriva gaat op 9 december van start.

Het vervoergebied van de concessie omvat het regionale vervoer in de regio's Midden-Holland en Holland Rijnland, alsmede de stadsdiensten van Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda. Ondanks de door het rijk opgelegde bezuinigingen op het OV met 5%, handhaaft Arriva de huidige omvang van de busdienstregeling.

Verder wordt een aantal verbeteringen doorgevoerd in het busvervoer. Zo komt er een volledig nieuwe en milieuvriendelijke busvloot, waaronder een aanzienlijk aantal extra comfortabele bussen op de doorgaande verbindingen, zoals tussen Zoetermeer en Leiden en tussen Alphen aan den Rijn en Schiphol. Van en naar de luchthaven zullen ook 's nachts bussen gaan rijden net als op zaterdagen tussen Gouda en Rotterdam.

Arriva presenteerde haar nieuwe bussen op 28 juni in Madurodam. Als nieuwe service komt Arriva met gratis WiFi op alle bussen in de regio en met drie vervoerwinkels op de stations van Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen