Clicky


Buschauffeurs bereiken akkoord met directie HTM

Buschauffeurs bereiken akkoord met directie HTM
06-07-2012 20:48 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
(Novum) - Buschauffeurs van de Haagse stadsvervoerder HTM houden geen verdere acties in het openbaar vervoer in Den Haag. De buschauffeurs hebben een akkoord bereikt met de directie van HTM over hun arbeidsvoorwaarden bij de nieuwe busonderneming HTMbuzz, melden HTM en vakbond Abvakabo FNV vrijdag.

Woensdag reden door een wilde staking het grootste deel van de dag geen stadsbussen. Ook blokkeerden bussen een aantal straten in de stad. Donderdag reden de bussen een paar uur niet.

De buschauffeurs maakten zich zorgen over de aanbesteding die HTMbuzz heeft gewonnen. HTM en Qbuzz verzorgen onder die naam vanaf december het busvervoer in Den Haag. De stakers vreesden dat ze niet onder dezelfde arbeidsvoorwaarden zouden kunnen blijven werken.

De werknemers hebben onder meer met de directie afgesproken dat na de overgang naar HTMbuzz de chauffeurs vallen onder de cao van HTM. Ook wordt niemand gedwongen ontslagen in de periode dat Qbuzz het Haagse stadsvervoer mag verzorgen, tenzij 'onvoorziene omstandigheden' dat nodig maken. Als HTMbuzz failliet gaat, worden de chauffeurs van werk naar werk begeleid.