Clicky


Ook donderdag even geen stadsbussen in Den Haag

Ook donderdag even geen stadsbussen in Den Haag
04-07-2012 22:58 | Stakingen | auteur de redactie
DEN HAAG (Novum) - In Den Haag rijden ook donderdag een paar uur geen stadsbussen. De dienstregeling wordt aanvankelijk wel gewoon opgestart, maar vanaf 09.30 tot 13.00 uur leggen de buschauffeurs het werk tijdelijk neer. Na 13.00 uur gaan de stadsbussen als het goed is weer rijden, laat een woordvoerder van stadsvervoerder HTM woensdagavond weten.

Woensdag legde een wilde staking van het personeel van HTM het stadsvervoer per bus al het grootste deel van de dag plat. Ook werden op de Fluwelen Burgwal, het Spui en de Kalvermarkt met bussen blokkades opgeworpen.

De buschauffeurs zijn het niet eens met de aanbesteding van het stadsvervoer die werd gewonnen door HTMbuzz. In dat bedrijf werkt de Haagse stadsvervoerder samen met busmaatschappij Qbuzz.

De bussen die de straten deels blokkeerden, zijn rond 21.00 uur weggehaald en naar de remise gereden. Donderdag gaat een delegatie van de stakers met verkeerswethouder Peter Smit om tafel. Dat gesprek vangt omstreeks 09.00 uur aan.

Vervolgens gaat de delegatie de uitkomsten van het gesprek met de stakende chauffeurs delen. Daarom rijden van 09.30 tot 13.00 uur geen stadsbussen in Den Haag. Volgens de zegsman heeft HTM met de chauffeurs afgesproken dat de chauffeurs daarna weer aan het werk gaan. "Maar dit was ook een wilde staking, dus het is nooit helemaal te garanderen dat dat ook gebeurt."