Transport Online - CNV Vakmensen: 'Kwaliteitsbezuiniging' niet over de rug van werkers en reizigers

CNV Vakmensen: 'Kwaliteitsbezuiniging' niet over de rug van werkers en reizigers

CNV Vakmensen: 'Kwaliteitsbezuiniging' niet over de rug van werkers en reizigers
23-05-2012 10:58 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
De kwaliteitsbezuiniging die OV Bureau Groningen/Drenthe dinsdagmiddag aankondigde voor vervoersgebied Groningen en Drenthe, zal niet gaan over de rug van de QBuzz-medewerkers. En ook niet over de rug van de reizigers. Al hebben die laatsten dat zelf in de hand via de regionale en lokale stembus. Dat stelt bestuurder Anton Meijerman van CNV Vakmensen naar aanleiding van de ingrijpende bezuiniging die het zogenoemde OV-Bureau dinsdag aankondigde.

Meijerman loopt al te lang mee om niet te kunnen veronderstellen dat "ook deze zoveelste bezuiniging van het OV Bureau" wel weer over de ruggen van de medewerkers zal worden afgewenteld. "En over de rug van de reiziger. Want volhouden dat een krimp van 6 miljoen euro in het budget weinig tot geen veranderingen zal brengen bij die reizigers, komt dicht bij volksverlakkerij. Het valt niet vol te houden dat de dienstregeling nauwelijks zal wijzigen als er zoveel geld wordt gekort. En die bezuiniging kost mensen dus hun baan, hun bestaan."

Meijerman windt zich op over deze forse ingreep van het OV-Bureau. "Dit zijn wel dezelfde rekenmeesters die ons voorrekenen dat de ‘prestigieuze Tram in Groningen’ ook niets kost, maar zelfs geld en het milieu spaart. Mensen komen hierdoor in het gedrang; banen komen hier in het gedrang. Daar gaan wij als CNV Vakmensen voorliggen. En ik weet zeker dat dit ook het verzoek zal zijn op de ledenvergadering vanavond in Groningen. We zullen dit - zo nodig - hard spelen."

Licht
Meijerman heeft 14 juni een overleg met het OV Bureau. "Dan willen ze de plannen nog eens tegen het licht houden. Mooie gelegenheid voor ons om onze bezwaren eens tegen datzelfde licht te houden. Eens kijken door welk vel met letters meer licht komt."


Politici
Overigens doet de CNV Vakmensen-bestuurder tegelijk een dringend beroep op de regionale en lokale politici die zijn verbonden aan het openbaar vervoer. "Als je publiekelijk beweert dat het openbaar vervoer je na aan het hart ligt, dan kún je niets anders doen dan deze onzalige plannen afkeuren."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen