Clicky


Wilde stakingen dreigen in Haags openbaar vervoer

Wilde stakingen dreigen in Haags openbaar vervoer
15-05-2012 10:02 | Stakingen | auteur de redactie
DEN HAAG (Novum) - Reizigers die de komende dagen in Den Haag willen reizen met de bus krijgen mogelijk te maken met wilde stakingen. Personeel van het gemeentelijke vervoerbedrijf HTM wil met de acties voorkomen dat het busvervoer in handen komt van een ander bedrijf, schrijft het AD dinsdag.

De acties zouden volgens de krant dinsdag al beginnen. Een woordvoerder van HTM kan er niets zinnigs over zeggen. "Bij wilde acties is dat lastig te voorspellen." Ook vakbond Abvakabo FNV heeft nog geen contact met de wilde stakers.

Volgende week woensdag maakt stadsgewest Haaglanden bekend welk bedrijf de verplichte aanbesteding van het busvervoer in de regio heeft gewonnen. Het gewest ontving twee biedingen, van HTMBuzz, een samenwerking van HTM en Qbuzz, en van Veolia.

Bestuurder Eric Vermeulen van Abvakabo kan zich de acties van het personeel goed voorstellen. "Er is een nieuwe politieke realiteit waarin de Tweede Kamer nu tegen de aanbesteding is van het openbaar vervoer", zegt hij. "Toch wil de wethouder van Den Haag de aanbesteding doorzetten. Terwijl hij eerder anders had gezegd. Ik kan me de wanhoop voorstellen."