Clicky

 
Transport Online - Eurostar wil uitbreiden in Europa

Eurostar wil uitbreiden in Europa

Eurostar wil uitbreiden in Europa
14-05-2012 11:16 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - Spoorwegmaatschappij Eurostar wil de komende vijf jaar treindiensten vanaf Londen naar tien nieuwe Europese steden gaan verzorgen. Dat zegt de topman van het bedrijf maandag in de Financial Times. Op dit moment gaan de hogesnelheidstreinen van Eurostar alleen door de kanaaltunnel naar Parijs en Brussel.

Het bedrijf had al eerder laten doorschemeren binnen enkele jaren een directe treindienst van Londen naar Amsterdam in te willen stellen, maar komt nu met concretere plannen. In 2017 wil Eurostar naast Amsterdam ook hogesnelheidstreinen laten rijden naar onder meer Frankfurt, Marseille, Genève, Lyon en Marseille. Met de stap van Eurostar krijgen de Thalys en de hogesnelheidstreinen van de Franse staatsspoorwegen SNCF voor het eerst concurrentie.

Eurostar gaat met de uitbreiding van zijn netwerk volgens topman Nicholas Petrovic echter vooral de strijd aan met luchtvaartmaatschappijen. "Rond 2016 of 2017 moeten reizigers naar deze bestemmingen Eurostar gaan overwegen in plaats van te vliegen." Om zijn Europese ambities te verwezenlijken, wil het bedrijf naast Londen een tweede hub opzetten. De meest waarschijnlijke kandidaat daarvoor is Brussel.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,138
Diesel1,830

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats