Clicky

 
Transport Online - 39.000 euro boete voor buschauffeurs zonder verlofbrief [update]

39.000 euro boete voor buschauffeurs zonder verlofbrief [update]

39.000 euro boete voor buschauffeurs zonder verlofbrief [update]
24-04-2012 20:15 | Algemeen | auteur Marcel van der Voort
AMSTERDAM – [update 8 mei 2012] "Een bus van Pelicaancars uit België is vorige week donderdag in Parijs aangehouden en de twee Belgische en Poolse chauffeurs kregen een boete van 39.000 euro omdat ze geen verlofbrief bij zich hadden", meldt Antonio van het Amsterdamse 'Transport in Nood', dat bekeuringen voor transportbedrijven betaalt en vervolgens bemiddelt voor deze boetes.

"Dit gaat veel te ver. De Franse politie dreigt de bus te verkopen als de boete niet snel wordt betaald. Maar dat zijn wij vooralsnog niet van plan", klinkt het. "Wij schrokken ons kapot, dat dit gebeurde. En de buschauffeurs natuurlijk ook. Dat geld hadden ze uiteraard niet bij zich."

"Ik doe 7 jaar dit werk en heb zo’n hoge boete nog niet meegemaakt. Tot nu toe was 26.000 euro de hoogste boete. Wij gaan in elk geval bezwaar maken en verder onderzoeken, onder andere via de politie", wil Antonio nog kwijt.

Niet normaal
"Het is niet normaal. Vooral omdat die boete niets met veiligheid heeft te maken", verzucht mededirecteur Mario Clemens van Pelicaancars uit Tielt-Winge. En vervolgt: "De passagiers waren net uit de bus toen de inspectie kwam. Zoiets gebeurt vaker, maar dit slaat alles."

"De Franse politie heeft de bus in beslag genomen. Onze chauffeurs mochten er niet meer in. Ze zijn naar huis gegaan met een bus van een andere maatschappij. En voor de passagiers is er een andere bus gekomen. Nee,we gaan niet betalen. Dit kan echt niet. Misschien dat wij het risico lopen dat de bus wordt verkocht. Dat willen wij uiteraard ook niet", stelt Clemens.

Schikking
Op 7 mei 2012 is er door de advocaten een schikking getroffen van € 10.000, meldt Antonia van Transport in Nood aan Transport Online.

Auteur: Marcel van der Voort
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,062
Diesel2,066

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden