Clicky


Vierde dag staking openbaar vervoer Brussel

Vierde dag staking openbaar vervoer Brussel
10-04-2012 10:53 | Stakingen | auteur de redactie
BRUSSEL (Novum/AP) - Bussen, metro's en trams in Brussel staan dinsdag voor de vierde dag op rij stil vanwege de dood van een controleur. Het personeel protesteert tegen het toenemende geweld in het openbaar vervoer en wil pas weer aan het werk als er maatregelen worden genomen die de veiligheid garanderen.

De 56-jarige Iliaz Tahiraj overleed zaterdag aan de verwondingen die hij opliep toen hij tijdens het onderzoeken van een busongeval zwaar werd toegetakeld. Een opgetrommelde vriend van de beschonken automobilist die de botsing met de bus had veroorzaakt mishandelde Tahiraj zo ernstig dat de controleur eenmaal in het ziekenhuis slechts met moeite bleek te identificeren.

Het openbaar vervoer in heel België stond maandagochtend al twee minuten stil bij de dood van Tahiraj. Bussen reden niet en passagiers in treinen werd gevraagd stil te zijn.

Minister Joëlle Milquet van binnenlandse zaken heeft vierhonderd extra agenten beloofd om de veiligheid te waarborgen, maar vakbonden kijken nog naar de invloed van de nieuwe maatregelen.