Clicky


Extra agenten waken over ov-personeel België

Extra agenten waken over ov-personeel België
09-04-2012 23:24 | Buitenland | auteur de redactie
AMSTERDAM (Novum) - België trekt vierhonderd extra agenten aan om de veiligheid in het openbaar vervoer te waarborgen. Dat heeft minister Joëlle Milquet van binnenlandse zaken volgens Belgische media maandag de vakbonden beloofd.

De vakbonden eisten na de gewelddadige dood van controleur Iliaz Tahiraj van zaterdag maatregelen om de veiligheid van het ov-personeel te garanderen. Tot die maatregelen waren genomen legden zij het werk neer.

Met de toezegging van Milquet is er volgens de directie van het Brusselse vervoerbedrijf MIVB niet langer reden om de werkonderbreking nog voort te zetten. De vakbonden hielden maandagavond volgens de Belgische krant De Standaard echter nog een slag om de arm.

Maandagochtend trokken ongeveer negenhonderd mensen in stilte door Brussel en hield het Belgische openbaar vervoer twee minuten halt als eerbetoon aan de overleden collega. De 56-jarige MIVB-controleur overleed zaterdag aan de verwondingen die hij opliep toen hij tijdens zijn onderzoek van een busongeval zwaar werd toegetakeld.

Een opgetrommelde vriend van de beschonken automobilist die de botsing met de bus had veroorzaakt mishandelde Tahiraj zo ernstig dat de controleur eenmaal in het ziekenhuis slechts met moeite bleek te identificeren. De vermoedelijke dader zit vast op verdenking van mishandeling met de dood tot gevolg zonder de intentie te doden.