Clicky


Veel doden bij busongeluk Belgische schoolkinderen

Veel doden bij busongeluk Belgische schoolkinderen [foto+video]
14-03-2012 09:03 | Ongevallen | auteur de redactie
GENÈVE/AMSTERDAM (Novum) - In een tunnel in Zwitserland is dinsdagavond een bus met Belgische schoolkinderen verongelukt. Van de 52 inzittenden kwamen er 28 om het leven. Onder de doden zijn 22 schoolkinderen en zes volwassenen. Nog eens 24 kinderen raakten gewond. Dat heeft een woordvoerder van de politie van het kanton Wallis gezegd.

In de bus zaten 12-jarige leerlingen van twee scholen, in Lommel en Heverlee. De bus was met twee andere bussen op de terugweg van een skivakantie. Hij reed op de snelweg A9 vanuit Sierre richting Sion en raakte door onbekende oorzaak in de tunnel aan de verkeerde kant van de weg. Daar reed hij met hoge snelheid in een noodparkeerplaats tegen een betonnen muur.



Hoe de gewonde kinderen er aan toe zijn is volgens de politiewoordvoerder nog onduidelijk. De politie heeft zich vooralsnog vooral beziggehouden met de reddingsoperatie. De slachtoffers zijn met helikopters en ambulances naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht.

Vrij snel na het ongeluk waren naast brandweer en politie ook vijftien artsen ter plaatse. Er werd meteen een crisiscentrum ingesteld. Voor de opvang van familieleden zijn ook psychologen ingezet. De Belgische ambassadeur in Zwitserland, Jan Luykx, die door de politie was gebeld, is ook naar de plaats van de ramp gekomen.

De Belgische minister van buitenlandse zaken Didier Reynders zei dat men nog druk bezig is alle slachtoffers te identificeren.




Lees ook:
» Slachtoffer busongeluk uit coma ontwaakt
» Busdrama woensdag herdacht in Lommel
» Slachtoffers busongeluk gerepatrieerd
» Eerste kinderen busongeluk naar België gevlogen
» Herdenking slachtoffers busramp in Lommel
» Niet zeven maar zes Nederlandse doden busramp
» Koningin leeft mee met slachtoffers busongeval
» Nog altijd onduidelijkheid over lot Nederlandse kinderen[+video]
» Ook Nederlandse kinderen aan boord rampbus[+video]