Clicky


Arnhemmer vast voor bedreiging buschauffeur

Arnhemmer vast voor bedreiging buschauffeur
24-02-2012 13:30 | Criminaliteit | auteur de redactie
ARNHEM - Op verdenking van het bedreigen van een buschauffeur heeft de politie donderdagmiddag een 20-jarige Arnhemmer aangehouden. De man meldde zich in het politiebureau nadat hij daar was ontboden. Omstreeks kwart over tien in de ochtend meldde de chauffeur zich bij de politie, kort nadat er op de Amsterdamseweg ter hoogte van de Koningsweg een verkeerconflict was geweest met een automobilist.

Zo zou de automobilist de bus hebben ingehaald en krachtig hebben geremd, zodat de buschauffeur een noodstop moest maken. Ter hoogte van de bushalte op de Koningsweg moest de bus stoppen, waarop ook de automobilist stopte en uitstapte. Vervolgens zou de Arnhemmer met woorden en gebaren de chauffeur met de dood hebben bedreigd. Ook zou hij een blikje frisdrank tegen de bus hebben gegooid.

Na het voorval ging de automobilist er vandoor. Getuigen noteerden het kenteken en waarschuwden de
politie. Die trof de bestuurder niet meer aan. Wel kon zijn identiteit worden achterhaald en werd hij telefonisch ontboden aan het bureau. De man meldde zich in de loop van de middag en is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Door de buschauffeur is aangifte gedaan, meldt de politie.