Clicky


Schultz wil dat NS-top afziet van bonus

Schultz wil dat NS-top afziet van bonus
10-02-2012 20:52 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - De top van de Nederlandse Spoorwegen zou er goed aan doen dit jaar af te zien van bonussen. Dat heeft minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) vrijdag gezegd tegen RTL Nieuws. Wim Meijer, president-commissaris van NS, verwerpt het idee. "Dat is op dit moment volstrekt niet aan de orde."

De bewindsvrouw is ontevreden over alle problemen vanwege het winterweer. "Als ik bij de NS zou werken en ik zou over mijn eigen bonus gaan, dan zou ik van die bonus afzien", aldus Schultz.

Meijer liet vrijdag weten dat het gesprek bij NS op het moment niet over bonussen gaat. "Wij hebben denk ik onze handen vol aan het weer op gang krijgen van een goede dienstregeling", zo zei hij tegen RTL Nieuws. In rustige tijden komt het onderwerp pas op de agenda. "We zullen het dan bekijken."

Afgelopen vrijdag en zaterdag liep het treinverkeer voor een groot deel vast door de sneeuwval en strenge vorst. Meijer geeft toe dat de dienstverlening van NS afgelopen week niet goed was, maar bestrijdt dat het allemaal kommer en kwel is. "Als u de tijdspanne even wat ruimer neemt, dan moeten we vaststellen dat we in 2011 een uitstekend jaar hebben gehad", zo tekent RTL uit zijn mond op.

Donderdag schreef Schultz aan de Tweede Kamer dat de NS en spoorbeheerder Prorail bij winterse weersomstandigheden eerder moeten overgaan op een aangepaste dienstregeling. Dat zou voorkomen dat verstoringen zich bij onverwachte omstandigheden als een olievlek verspreiden en het hele treinverkeer tot stilstand komt.