Snelle treinverbinding Londen-Birmingham

Snelle treinverbinding Londen-Birmingham
11-01-2012 00:06 | Buitenland | auteur de redactie
LONDEN (Novum/AP) - Het Britse kabinet heeft dinsdag ingestemd met plannen voor de aanleg van een hogesnelheidslijn tussen Londen en Birmingham. De treinverbinding moet de reistijd tussen de twee grootste steden van het land bijna halveren tot 49 minuten.

De kosten voor het 225 kilometer lange traject worden geraamd op 32 miljard pond (ruim 38 miljard euro). In een tijd waarin de overheid tachtig miljard pond (97 miljard euro) moet bezuinigen is dat volgens minister van verkeer Justine Greening toch verantwoord, omdat de verouderde infrastructuur niet meer met kunst- en vliegwerk kan worden opgelapt.

"Hoe zwaar de tijden ook zijn, wij kunnen niet stoppen met investeren in de toekomst", zei Greening. Volgens de minister zullen door de aanleg van de nieuwe spoorlijn 4,5 miljoen reizigers per jaar van het vliegtuig of de auto overstappen op de trein.

Om het landschap te sparen zal er dertien kilometer aan tunnels worden aangelegd. De verbinding tussen Londen en Birmingham moet in 2026 gereed zijn en voor 2033 naar meer steden in het noorden worden uitgebreid.

Ook de Labour-oppositie is voor de nieuwe spoorlijn, maar zegt dat die 'geen speeltje voor de rijken of alleen de business-class' mag worden.
NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,795
Diesel1,489

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden