Clicky


Openbaar vervoer op werkdag plat

Openbaar vervoer op werkdag plat
24-11-2011 14:46 | Stakingen | auteur de redactie
(Novum) - Het openbaar vervoer in de drie grote steden wordt in de week van 12 december 24 uur lang op een werkdag stilgelegd. Op 5 december kunnen reizigers daarentegen gratis reizen. Dat zegt onderhandelaar Eric Vermeulen van Abvakabo FNV donderdag na overleg tussen de bonden.

In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag werd het openbaar vervoer tot nu toe alleen in het weekeinde een etmaal platgelegd. Daarvoor vonden alleen acties plaats buiten de spits.

Op 5 december wordt niet gecontroleerd in tram, bus en metro. Vermeulen noemt het 'een soort sinterklaascadeautje'. "Wij hopen dat wij een week later een cadeautje terugkrijgen als minister Melanie Schultz van Haegen besluit de aanbesteding minimaal een halfjaar uit te stellen", zegt hij.



Abvakabo wil die extra tijd gebruiken voor onderzoek naar het behoud van het huidige lijnennet en niveau van werkgelegenheid. De stadsvervoerders staken tegen de kabinetsplannen om te bezuinigen op het openbaar vervoer in de drie grote steden. De overheid wil het stadsvervoer aanbesteden.