Clicky


Buschauffeurs TEC staken na geweldsincidenten

Buschauffeurs TEC staken na geweldsincidenten
30-09-2011 10:40 | Stakingen | auteur de redactie
De bus- en trambestuurders van de Belgische openbaarvervoermaatschappij TEC Charleroi zijn vanmorgen in staking gegaan na een nieuw geval van agressie gisteravond in Ransart. Het was al het derde voorval deze week bij TEC Charleroi. De vakbonden vrezen dat het geweld tegen het personeel en de bussen van de Waalse openbaarvervoermaatschappij zal escaleren.

Een TEC-bus op lijn 37 was gisteravond het doelwit van vandalen in Ransart (Charleroi). Onbekenden gooiden een steen naar een bus. Daarbij werd een zijraam verbrijzeld. Er vielen geen gewonden bij het incident.

Het personeel is boos, aldus de vakbonden. Verschillende afgevaardigden hebben ook hun onbegrip kenbaar gemaakt. Een ontmoeting tussen de vakbonden en de directie wordt vandaag nog voorzien. Volgens de bonden zouden ook het parket, de politie van Charleroi en het gemeentebestuur daarbij aanwezig zijn.

Op lijn 37 was dinsdagavond al een bus bekogeld met een steen. Dat lokte woensdagmorgen ook een staking uit bij de meerderheid van het personeel. Maandagmorgen was er een gelijkaardig incident, maar op een andere lijn.

Woensdag was het personeel nog een verhoging van de politieaanwezigheid beloofd in de wijk Gilly. Maar volgens de vakbonden is dat onvoldoende. Onder het personeel gaan intussen stemmen op om bepaalde "probleemwijken" te boycotten.