Opnieuw stakingen in Athene

Opnieuw stakingen in Athene
22-09-2011 10:31 | Buitenland | auteur de redactie
(Novum/AP) - ATHENE - Werknemers van het openbaar vervoer, taxichauffeurs en leerkrachten in Athene zijn donderdag begonnen aan een 24-uursstaking. De stakingen zijn bedoeld als protest tegen de bezuinigingen van de Griekse regering.

Ook luchtverkeersleiders leggen donderdag het werk neer, maar slechts voor drie uur. Ambtenaren gaan vier uur staken. Scholieren, die door de acties een dag vrij hebben, hebben een demonstratie gepland in het centrum van Athene.

De stakingen komen een dag nadat de Griekse regering een nieuwe ronde van bezuinigingen had aangekondigd. Er wordt onder meer een deeltijdregeling getroffen voor dertigduizend ambtenaren. In eerdere plannen waren dit er nog twintigduizend.

Naast de deeltijdregeling kondigde de Griekse regering woensdag aan te gaan bezuinigen op maandelijkse pensioenen boven de twaalfhonderd euro, evenals op pensioenen van mensen onder de 55 jaar.

De Griekse minister van financiën Evangelos Venizelos zei woensdag dat nieuwe bezuinigingen noodzakelijk zijn om aan de voorwaarden voor de internationale financiële steun te voldoen.

Griekenland staat onder druk van de trojka - de Europese Centrale Bank, het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Commissie - om te voldoen aan de bezuinigingsdoelstellingen. Een van deze doelstellingen is het snijden in de publieke sector, waarin meer dan 750 duizend Grieken werkzaam zijn. De Griekse regering heeft al toegezegd tot 2015 zo'n 150 duizend werkplekken in de publieke sector te schrappen.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,768
Diesel1,469

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden