Clicky


Stadbus en personenbusje botsen in Druten

Stadbus en personenbusje botsen in Druten
07-09-2011 13:12 | Ongevallen | auteur de redactie
DRUTEN - Dinsdagmiddag, omstreeks 17.30 uur, heeft op de Scharenburg in Druten een aanrijding plaatsgevonden tussen een stadsbus en een personenbusje. Hierbij zijn meerdere personen gewond geraakt.

De stadsbus reed vanaf de Maas en Waalweg richting Druten. Het personenbusje kwam aangereden vanaf Druten. Ter hoogte van de oude Weisestraat ontstond er een botsing tussen de twee voertuigen. Zes inzittenden van het personenbusje raakten gewond, drie daarvan zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de 49-jarige chauffeur van de stadsbus, afkomstig uit Nijmegen, is met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

De afdeling VerkeersOngevallenAnalyse (VOA) deed ter plaatse onderzoek. Vermoedelijk is de 20-jarige, uit Polen afkomstige, bestuurder van het personenbusje op de verkeerde weghelft geraakt, waardoor deze is gebotst tegen de stadsbus. Hierop is de 20-jarige aangehouden voor het veroorzaken van een aanrijding met mogelijk zwaar lichamelijk letsel. Hij is overgebracht naar het politiebureau, waar hij in de avond weer in vrijheid is gesteld. Er is een blaastest afgenomen bij de 20-jarige bestuurder, daaruit bleek dat hij niet gedronken had.