Clicky


Drie aanhoudingen na diefstal portemonnee buschauffeur

Drie aanhoudingen na diefstal portemonnee buschauffeur
08-08-2011 11:56 | Criminaliteit | auteur de redactie
LEIDEN/RIJNSBURG - Politie Hollands Midden heeft op zaterdag twee mannen uit Rijnsburg van 23 en 24 jaar en een 18-jarige vrouw uit Rijnsburg aangehouden op verdenking van diefstal van de werkportemonnee van een buschauffeur.

De groep stapte die zaterdag rond 22.40 uur vanaf Leiden Centraal op de bus. De buschauffeur zag onder het rijden dat er een ruzie gaande was ter hoogte van een supermarkt en dat er een vrouw geslagen werd. De buschauffeur wilde helpen, stopte de bus en stapte vervolgens uit om de ruzie te sussen. Toen hij weer instapte, had de groep die eerder was ingestapt haast om de bus uit de komen.

De buschauffeur ontdekte vervolgens dat zijn werkportemonnee niet meer in zijn tas zat. De politie werd gewaarschuwd en zij kwam ter plaatse. De portemonnee werd leeg teruggevonden in de bus. De politie zocht in de omgeving naar het groepje en beschreef op een gegeven moment aan taxichauffeurs hoe de jongeren eruit hadden gezien en of zij toevallig zon groep hadden weggebracht. Eén taxichauffeur sloeg aan op het signalement en bleek de groep te hebben afgezet in de Tulpenstraat in Rijnsburg.

De politie ging naar de straat toe en trof de twee mannen en de vrouw aan. Zij zijn toen aangehouden. Eén van de mannen bleek bij fouillering een groot geldbedrag bij zich te hebben. Dit geld is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op en doet verder onderzoek naar de zaak. De buschauffeur heeft namens de busmaatschappij aangifte gedaan.