Clicky


Lastige passagier beledigt buschauffeur

Lastige passagier beledigt buschauffeur
27-07-2011 14:57 | Criminaliteit | auteur de redactie
OOSTERHOUT - Politieagenten moesten dinsdagmiddag 26 juli 2011 rond 17.00 uur een buschauffeur te hulp schieten. Er was een conflict ontstaan tussen buschauffeur en een lastige passagier bij de bushalte aan de Burgemeester Materlaan. De verdachte was op de Mathildastraat in gestapt en wilde naar Breda.

Deze rit zou hem € 3,- gaan kosten. Hij kocht echter een kaartje van € 1,60, hetgeen betekende dat hij tot aan de Burgemeester Materlaan mee kon rijden. Daar aangekomen wilde hij echter niet uitstappen. Ook wilde hij niet bijbetalen om verder mee te kunnen.

Er ontstond ruzie, waarbij de chauffeur in het bijzijn van circa 15 andere passagiers werd uitgescholden. De 20-jarige Oosterhout werd gearresteerd en ingesloten. Hij was erg recalcitrant. Tijdens het verhoor bekende hij de beledigingen en kreeg hij een dagvaardig uitgereikt.

Voordat hij het politiebureau mocht verlaten moest hij ook nog € 50,- schadevergoeding aan de politie betalen. Hij had namelijk op de muur van de verhoorkamer de tekst geklad: "CEM zat opgesloten, 26-07-2011".