China gelast veiligheidsinspecties spoorwegnet

China gelast veiligheidsinspecties spoorwegnet
26-07-2011 09:31 | Buitenland | auteur de redactie
BEIJING (Novum/AP) - De Chinese regering heeft dinsdag opdracht gegeven tot een uitvoerige veiligheidsinspectie van het spoorwegsysteem in het land. Het is belangrijk dat er lessen worden getrokken uit het treinongeluk van afgelopen zaterdag, zei het ministerie van spoorwegen. Het ongeluk kostte aan zeker 39 mensen het leven.

Een hogesnelheidstrein kwam zaterdag in de buurt van de oostelijke stad Wenzhou na een blikseminslag abrupt tot stilstand. Een tweede trein ramde vol op de eerste, waardoor zes rijtuigen ontspoorden. Vier rijtuigen vielen van een brug en kwamen twintig tot dertig meter lager neer. Meer dan 190 mensen raakten gewond.Het ministerie heeft alle spoorwegbureaus in het land opgedragen veiligheidsinspecties uit te voeren. In steden als Urumqi, Kunming en Harbin is hier al een begin mee gemaakt.

De veiligheidsinspecties moeten twee maanden duren. De nadruk ligt bij het hogesnelheidsnet, een prestigeproject dat een symbool is van de toenemende welvaart en technologische progressie in China, maar door het ongeluk een deuk heeft opgelopen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,786
Diesel1,476

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden