Clicky


Dodental treinongeluk China omhoog

Dodental treinongeluk China omhoog
24-07-2011 21:02 | Ongevallen | auteur de redactie
BEIJING (Novum/AP) - Het aantal doden als gevolg van een treinbotsing vrijdag in het oosten van China is zondag opgelopen tot 43. Meer dan tweehonderd mensen raakten gewond, aldus het staatspersbureau Xinhua.

Onder de doden zijn twee buitenlanders, maar hun nationaliteit is nog onduidelijk, zei een medewerker van de rampendienst in de provincie Zhejiang.

President Hu Jintao en premier Wen Jintao riepen reddingswerkers op alles op alles te zetten om gewonden die nog bekneld zitten uit de wrakstukken te bevrijden. Xinhua meldde dat zondagochtend nog een kind van vier levend uit een van de wagons werd gehaald.

Het ongeluk voltrok zich nadat een hogesnelheidstrein na blikseminslag tot stilstand was gekomen bij de stad Wenzhou. Een volgende trein reed van achteren op de stilstaande trein in, waardoor vier rijtuigen van de tweede trein ontspoorden en twintig tot dertig meter van een brug vielen. Twee rijtuigen van de eerste trein ontspoorden ook.



Drie spoorwegfunctionarissen zijn na het ongeluk ontslagen, zei het ministerie van spoorwegen. Het is volgens de Engelstalige krant China Daily het eerste grote ongeluk met een hogesnelheidstrein in China sinds deze treinen, die een topsnelheid halen van 250 kilometer per uur, in 2007 in gebruik werden genomen. China wil het netwerk snel uitbreiden en is ook van plan de treinen, die op Japanse, Duitse en Franse technologie gebouwd zijn, naar landen in Latijns-Amerika en het Midden-Oosten te exporteren.