Clicky


Honderden ov-medewerkers demonstreren in Den Haag

Honderden ov-medewerkers demonstreren in Den Haag
29-06-2011 13:39 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - Medewerkers van de openbaarvervoerbedrijven GVB, HTM en RET hebben woensdagmiddag op het Plein in Den Haag gedemonstreerd tegen de aangekondigde bezuinigingen en verplichte aanbesteding. Tijdens het protest lanceerde de oppositie een initiatiefwet.

Woensdag ligt het openbaar vervoer in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam buiten de spitsen plat. Honderden medewerkers van de drie bedrijven demonstreren in Den Haag tegen de kabinetsplannen.

Oppositiepartijen PvdA, SP, D66 en GroenLinks willen het voor Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht met een initiatiefwet mogelijk maken een eigen openbaarvervoerbedrijf te hebben. De vier partijen willen dat gemeenten zelf mogen beslissen of ze wel of niet aanbesteden. Zowel de lokale wethouders als het personeel van de vervoersbedrijven zijn tegen de verplichte aanbesteding.



De rechtbanken in Rotterdam en Amsterdam gaven maandag groen licht voor de staking. De stadsvervoerders hadden een kort geding aangespannen. Rond 15.00 uur moet het openbaar vervoer in de drie steden weer op gang komen.