Clicky


Website NS kreunt onder grote vraag [update]

Website NS kreunt onder grote vraag [update]
28-06-2011 18:48 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - Reizigers die de website van de NS dinsdagmiddag wilden raadplegen op zoek naar actuele reisinformatie hebben geregeld nul op het rekest gekregen. Doordat veel reizigers aan het eind van de middag op de website keken hoe ze met de aangepaste dienstregeling van de spoorwegen naar huis moesten komen, was de site geregeld onbereikbaar.

Een woordvoerder van de NS stelt omstreeks 20.45 uur dat de website het weer doet. "Door de grote toestroom was de website even wiebelig tussen 16.30 en 18.30 uur", aldus een zegsman.

De mobiele website van de NS, bedoeld voor mobiele telefoons, was wel gewoon bereikbaar. Op deze uitgeklede site is echter niet alle informatie van de normale site te vinden. Informatie over abonnementen of openingstijden van fietsenstallingen was dus moeilijk of niet te raadplegen.

Eerder op de dag zei een NS-woordvoerder dat er sinds de problemen met de dienstregeling afgelopen winter door de sneeuw veel servers bij zijn geplaatst. Volgens de zegsman was het echter onmogelijk om altijd op dergelijk piekverkeer voorbereid te zijn. "Het blijkt dat we nog meer capaciteit nodig hebben", aldus de woordvoerder dinsdagavond.

De NS besloot maandag om vanwege het verwachte noodweer voor dinsdag een pendelrooster in te stellen. Verschillende lijnen werden geschrapt of opgeknipt. Daardoor werd ruimte gecreëerd om problemen op te vangen.

Woensdag rijden de treinen weer volgens de reguliere dienstregeling.