Clicky


Waarschuwing voor noodweer in avondspits

Waarschuwing voor noodweer in avondspits
28-06-2011 00:21 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - Het verkeer moet dinsdag in de avondspits rekening houden met noodweer. Daarvoor waarschuwt de Verkeersinformatiedienst (VID) maandag. Ook treinreizigers worden gewaarschuwd maatregelen te nemen, meldt een woordvoerder van spoorbeheerder Prorail.

De VID verwacht dat het verkeer veel hinder zal ondervinden aan het verwachte noodweer. Vooral in het zuidwesten van het land krijgen weggebruikers te maken met zware regenval, onweer, hevige hagelbuien en zware windstoten. Afhankelijk van hoe laat het noodweer begint, kan het zorgen voor fikse files.

Bij dergelijke weersomstandigheden moeten weggebruikers de snelheid aanpassen, voldoende ruimte houden ten opzichte van de voorganger en extra alert zijn op zware windstoten, adviseert de VID. Vooral motorrijders, lege vrachtwagens en auto's met caravans hebben last van windstoten.

Prorail adviseert treinreizigers daarnaast zich voor vertrek op de hoogte te stellen van welke treinen rijden en welke niet, aangezien het noodweer ook voor problemen op het spoor kan zorgen.