Clicky


RET geeft abonnees dagkaart cadeau na staking

RET geeft abonnees dagkaart cadeau na staking
14-06-2011 15:29 | Stakingen | auteur de redactie
ROTTERDAM (Novum) - Het Rotterdamse vervoerbedrijf RET komt gedupeerde abonnementhouders tegemoet. Reizigers die door de staking op 9 juni geen gebruik konden maken van de bus, tram of metro kunnen gratis een dagkaart aanvragen.

"De actie is bedacht naar aanleiding van de overlast, maar vooral ook naar aanleiding van alle ontvangen begrip en steun van reizigers", zegt algemeen directeur Pedro Peters. "Het is een aardigheidje voor alle abonnementhouders die dit leuk vinden."

Week-, maand- of jaarabonnees kunnen kiezen uit een RET-dagkaart, een RET Fast Ferry-dagkaart of een voucher van Brood Express. RET benadrukt dat het niet gaat om een formele compensatie voor reizigers die een claim hebben ingediend.

HTM en GVB zeggen in een reactie nog niet met een soortgelijke actie te komen. Beide bedrijven zijn intern in gesprek over mogelijke compensatie voor gedupeerde reizigers. "Maar er staat nog niets op de rails", aldus een woordvoerder van HTM.



Op 9 juni protesteerden werknemers van RET tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet. Het openbaar vervoer lag toen 24 uur lang plat. Ook HTM en GVB in Den Haag en Amsterdam staakten deze maand een etmaal. Op 29 juni staat een nieuwe actie gepland. Dan wordt in alle drie de steden het ov na de ochtendspits stilgelegd.