Clicky


Treinverkeer Utrecht-Den Bosch hele middag plat

Treinverkeer Utrecht-Den Bosch hele middag plat
14-06-2011 14:22 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - Het treinverkeer van en naar Den Bosch ondervond dinsdagmiddag grote hinder vanwege problemen met de bovenleiding. Die was volgens een woordvoerder van Prorail bij Den Bosch te dun en moest worden vervangen. Rond 16.30 uur liet de NS weten dat de reparatie voltooid was en het treinverkeer weer op gang kwam.

De reparatie van de bovenleiding was sneller afgerond dan voorzien. Eerder dinsdag ging Prorail ervan uit er tot na de spits geen treinen zouden rijden. Vanaf 17.30 uur rijden de treinen naar verwachting weer op tijd.

Een bovenleiding die te dun is, moet volgens de woordvoerder vervangen worden. "Hij zou kunnen breken, wat gevaar kan opleveren voor treinreizigers". Daardoor reden dinsdagmiddag geen treinen tussen Den Bosch en Tilburg en Den Bosch en Oss. Op andere trajecten reden minder treinen.

Rond 16.30 uur waren er nog wel problemen met de bovenleiding tussen Utrecht en Schiphol. Daardoor rijden er minder intercity's. Naar verwachting duurt de reparatie van de bovenleiding tot ongeveer 19.00 uur. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van vijftien tot dertig minuten.

Reizigers tussen Utrecht en Den Bosch konden dinsdag omreizen en vanaf Schiphol de Fyra naar Breda pakken. Daar vandaan konden ze verder naar Den Bosch. Voor de snelle trein hoefde in verband met de storing geen toeslag te worden betaald.