Clicky


Nieuwe staking ov op 29 juni

Nieuwe staking ov op 29 juni
09-06-2011 15:09 | Stakingen | auteur de redactie
Het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag ligt op 29 juni opnieuw plat. Medewerkers van de openbaarvervoerbedrijven GVB, RET en HTM voeren die dag weer actie tegen de bezuinigingen en de plannen van het kabinet om het openbaar vervoer verplicht aan te besteden. Dat laat Abvakabo FNV donderdag weten.

In tegenstelling tot de 24-uursstakingen van de afgelopen dagen wordt 29 juni het werk neergelegd na de ochtendspits. Vervolgens gaan de medewerkers naar Den Haag om te protesteren. Tijdens de avondspits moet het openbaar vervoer in de drie steden weer rijden. Het openbaar vervoer is die dag in de spitsuren gratis.



Donderdag ligt het openbaar in Rotterdam al de hele dag plat. Woensdag reden er in Den Haag geen trams en bussen en dinsdag werd in Amsterdam gestaakt. De bedrijven voerden in februari, april en mei ook al actie.

Volgens de vakbonden verdwijnen door de aangekondigde maatregelen tientallen bus-, tram- en metrolijnen en neemt de kwaliteit van de dienstverlening af. Ook worden honderden gedwongen ontslagen verwacht.

©Novum | Transport Online