Clicky


Overheden en vervoerders starten campagne 'Dag Strippenkaart'

Overheden en vervoerders starten campagne 'Dag Strippenkaart'
06-06-2011 17:13 | Algemeen | auteur de redactie
De strippenkaart verdwijnt op 30 juni als vervoerbewijs in Oost-Nederland. De provincies Gelderland, Overijssel, Flevoland, de Stadsregio Arnhem-Nijmegen, de regio Twente en de vervoerbedrijven Arriva, Breng, Connexxion, Syntus en Regio NS starten een gezamenlijke campagne om de strippenkaart uit te zwaaien. Onder de vlag van Ervaar het OV start deze week de campagne ‘Dag Strippenkaart'.

Vanaf vandaag, maandag 6 juni, worden reizigers met een grootschalige campagne geïnformeerd over het afscheid van de strippenkaart, mogelijkheden om de laatste strippen op te maken en informatie over de OV-chipkaart.

De Kaartkiezer
Centraal in de campagne staat de kaartkiezer. Hiermee kan de reiziger zien welke kaartsoort er vanaf 30 juni 2011 het best bij hem of haar past. In de folder, die onder andere in de bussen verkrijgbaar is en huis aan huis wordt verspreid in Gelderland, Overijssel en Flevoland, staat een beknopte kaartkiezer. De uitgebreide, digitale versie is te vinden op www.ervaarhetov.nl.

Strippenkaart Uitzwaaiweken
Speciaal voor de campagne zijn de Strippenkaart Uitzwaaiweken geïntroduceerd. Reizigers kunnen met hun laatste strippenkaart een jaar lang gratis reizen op een OV-chipkaart winnen. Meedoen kan via www.ervaarhetov.nl. Op de website van Ervaar het OV staan ook originele reistips waarmee de laatste strippen op de strippenkaart kunnen worden opgemaakt. De strippenkaart kan hier ook beschikbaar worden gesteld voor een goed doel, te weten de Cliniclowns.

Serviceteams
Op zaterdag 18 en zaterdag 25 juni zijn serviceteams aanwezig in de grote steden en dorpen in Flevoland, Gelderland en Overijssel. Mensen worden door de serviceteams aangesproken, ze krijgen een folder mee en kunnen op maat geïnformeerd worden over het verdwijnen van de strippenkaart en geholpen worden bij de keuze van een nieuw vervoerbewijs. In de provincie Overijssel wordt door Syntus Overijssel de komende twee weken ook serviceteams ingezet op de stations van Zwolle, Deventer, Raalte, Hardenberg en in het centrum van Dedemsvaart.

Connexxion en Syntus Overijssel zetten samen op 30 juni, de dag dat niet meer met de strippenkaart gereisd kan worden, extra personeel in om reizigers te informeren.