Clicky


CNV over ontslagen bij HTM: "Wij laten mensen niet verkwanselen"

CNV over ontslagen bij HTM:
27-05-2011 11:21 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
CNV Vakmensen schrikt van de omvang van de bezuiniging bij vervoersbedrijf HTM. "Maar wij laten mensen niet verkwanselen. Als HTM kan aantonen dat het echt niet anders kan, dan zal het bedrijf toch fors in de buidel moeten tasten. Qua sociaal plan, qua bemiddeling van mensen naar ander werk, qua… nou ja, qua alles!"

Bestuurder Jerry Piqué van CNV Vakmensen legt de lat hoog bij het aangekondigd ontslag van ruim eenvijfde van alle HTM'ers.

HTM maakte donderdag bekend met ingang van januari 2012 in een tijdbestek van ruim achttien maanden circa 500 fte’s op te heffen op een totaal personeelsbestand van ongeveer 2.300 medewerkers. Vanwege een forse in te boeken bezuiniging. HTM krijgt 10 miljoen euro minder van het stadsgewest Haaglanden voor de tenuitvoerlegging van de railconcessie.

Piqué: "Als HTM maar niet denkt deze bezuiniging makkelijk over de rug van de medewerkers af te wentelen. Gedwongen ontslagen zijn – wat mij betreft – niet aan de orde. En wij zullen inzetten op een goed gevuld sociaal plan. Dan moeten HTM en het stadsgewest onderling maar uitvechten wie daar voor opdraait."

Grenzen
De bestuurder van CNV Vakmensen zet daarnaast vraagtekens bij de bezuiniging op het openbaar vervoer in de regio. "Er komt minder capaciteit waardoor burgers weer worden gedwongen over te stappen op eigen vervoer. Maar dan zijn de grenzen van belastbaarheid van wegennet allang bereikt."