Clicky


500 banen weg bij HTM

500 banen weg bij HTM
26-05-2011 09:40 | Algemeen | auteur de redactie
DEN HAAG - Bij het Haagse vervoerbedrijf HTM verdwijnen in de komende anderhalf jaar vijfhonderd banen. Dat is ruim een vijfde van alle werkplekken. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf donderdag aangekondigd.

Door de bezuinigingen moet bij zowel directie als rijdend personeel worden gesneden. "Alle lagen van het bedrijf worden geraakt. En de passagier is daar weer de dupe van", zegt de woordvoerder.

De reorganisatie is nodig door al ingevoerde bezuinigingen van het kabinet en een dreigende nieuwe bezuinigingsronde, waar 120 miljoen euro moet worden bespaard. HTM voert hier al enkele maanden actie tegen met vervoersbedrijven GVB en RET uit Amsterdam en Rotterdam, maar tot nog toe zonder succes.

De drie vervoerders legden hun werk in februari en april buiten de spits neer en begin deze maand in de ochtendspits. Begin juni wordt het openbaar vervoer opnieuw stilgelegd. Dit keer wordt een hele dag gestaakt.

Het GVB liet eerder al weten dat er door de bezuinigingen minstens dertig van de 44 buslijnen verdwijnen als de plannen van het kabinet doorgaan. Ook gaan dan zes van de tien tramlijnen en een van de vier metrolijnen weg. Tussen de 1400 en 1500 medewerkers verliezen hun baan.

Of door de bezuinigingen in Den Haag ook lijnen worden geschrapt, is nog niet duidelijk. Wel houdt HTM rekening met minder voertuigen op de trajecten. De stadsregio zal daar later duidelijkheid over geven.

©Novum | Transport Online