Clicky


Koops Furness verwerft importeurschap Irizar touringcars

Koops Furness verwerft importeurschap Irizar touringcars
18-05-2011 16:12 | Nieuw Materieel | auteur de redactie
ZWOLLE - Koops Furness nv, totaal aanbieder van automotive producten en diensten, heeft recent haar activiteiten uitgebreid met Irizar touringcars. De toevoeging van deze activiteit past binnen de strategie van Koops Furness nv. Cosmo Trucks bv, bedrijfswagendivisie van Koops Furness nv, heeft onlangs het importeurschap voor Irizar touringcars en autobussen verworven. De jarenlange ervaring van Cosmo Trucks met zowel DAF producten als de after sales service voor touringcars en autobussen is de basis geweest voor het binnenhalen van dit importeurschap.

De activiteiten worden vanuit een speciaal voor Irizar producten ingerichte showroom in Utrecht, inclusief een interieurafdeling, gevoerd onder de naam Cosmo Coach & Bus. De vestiging van Cosmo Trucks in Bolsward is al decennia lang gespecialiseerd in after sales van touringcars en autobussen, met name met DAF techniek en beschikt dan ook over een ruime ervaring op dit specifieke gebied. Tevens fungeert deze vestiging als technisch centrum en van hieruit wordt de onderdelenvoorziening voor nieuwe en bestaande Irizar producten gecoördineerd.



De klant kan voor service en onderhoud uiteraard door heel Nederland terecht bij een van de geselecteerde Irizar servicepunten uit het netwerk van Cosmo Coach & Bus. Met de uitbreiding van Irizar begeeft Cosmo Trucks, met 17 vestigingen in de regio’s Noord-, Oosten Midden Nederland, zich in een interessante niche markt.

Irizar is met productiefaciliteiten in Spanje, Marokko, Zuid-Afrika, Mexico, Brazilië, India en China, een van ’s werelds grootste busfabrikanten en een over de hele wereld bekende carrosseriebouwer. Irizar heeft haar leveringsprogramma doorontwikkeld tot een volledig integraal gebouwd product, met een drive-line van DAF. Door Irizar is voor DAF gekozen vanwege de hoge kwaliteit, het lage verbruik en innovatie van de motoren. Inmiddels worden er per jaar wereldwijd meer dan 4.100 touringcars en autobussen gebouwd. Irizar ontwikkelt al haar voertuigen volgens het principe de meest comfortabele, betrouwbare, rendabele, innovatieve en veiligste touringcar te bouwen.



Irizar produceert voor de Europese markt drie integrale modellen de Irizar i4, de Irizar i6 en de Irizar PB, die zich kenmerken door een uitgebreid modellengamma qua lengte, hoogte en optiemogelijkheden.
Rieks Rozeman, directeur Cosmo Trucks, is zeer verheugd over deze nieuwe activiteit van Cosmo Trucks. "De spreekwoordelijke Irizar drang naar kwaliteit en innovatie in combinatie met de DAF-drive line maakt het voor Cosmo Trucks een logische keuze om voor dit Spaanse merk te kiezen. Door de fijnmazigheid van onze organisatie en de know-how op het gebied van bus en coach staat niets dan ook een succesvolle start in de weg in dit niche segment van de markt."