Transport Online - Acties in openbaar vervoer Rotterdam op 11 mei

Acties in openbaar vervoer Rotterdam op 11 mei

Acties in openbaar vervoer Rotterdam op 11 mei
10-05-2011 15:50 | Stakingen | auteur Marcel van der Voort
ROTTERDAM - Medewerkers van het Rotterdamse stadsvervoersbedrijf RET houden woensdagmorgen 11 mei een werkonderbreking en registreren zich vanaf 5.00 uur als staker. Vanaf het begin van de dienstregeling rijden woensdagmorgen geen metro's, trams en bussen rijden tot 8.30 uur. Na 8.30 uur wordt de dienstregeling weer opgepakt en rond 10.00 uur moet al het openbaar vervoer weer rijden.

Medewerkers van de stadsvervoerders zien zich genoodzaakt om samen met de vakbonden Abvakabo FNV en VOR via acties aandacht te vragen voor goed openbaar vervoer in de steden. Het kabinet, met steun van zijn gedoogpartner, heeft het voornemen om openbare aanbesteding van het stadsvervoer verplicht te stellen. Daarnaast moeten de drie stadsvervoerders minimaal 120 miljoen euro bezuinigen, terwijl de bedrijven de afgelopen jaren al aanzienlijk hebben ingeleverd.

Als het kabinet de plannen doorzet, leidt de combinatie van verplichte aanbesteding en bezuinigingen uiteindelijk tot overvolle voertuigen, langere wachttijden en minder veiligheid in het openbaar vervoer.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions