Transport Online - Openbaar vervoer Rotterdam weer plat door staking

Openbaar vervoer Rotterdam weer plat door staking

Openbaar vervoer Rotterdam weer plat door staking
11-05-2011 09:25 | Stakingen | auteur de redactie
ROTTERDAM - Werknemers van het Rotterdamse vervoerbedrijf RET leggen woensdag tot 08.30 uur het werk neer. Daardoor rijden er in de ochtendspits in de Maasstad geen metro's, trams en bussen. Ook de Randstadrail tussen Rotterdam en Den Haag wordt getroffen. De medewerkers voeren actie tegen geplande bezuinigingen in het openbaar vervoer.

RET verwacht dat het openbaar vervoer nog tot 10.00 uur onregelmatig rijdt. Het vervoerbedrijf adviseert mensen om voor alternatief vervoer te zorgen. De directie laat weten het niet eens te zijn met de actie en het te betreuren dat de reiziger wederom de dupe is van deze staking.

Vakbond Abvakabo FNV realiseert zich dat de reizigers last hebben van de actie. De bond rekent echter op begrip. "De acties zijn gericht op behoud van kwaliteit en kwantiteit in het openbaar vervoer."

In februari en april waren er ook al acties in het openbaar vervoer in de drie grote steden. De acties zijn gericht tegen de aangekondigde bezuiniging van 120 miljoen euro en de plannen van het kabinet om het ov in de grote steden openbaar aan te besteden.Soortgelijke acties volgen donderdag en vrijdag in Den Haag en Amsterdam. Ook daar rijden dan tot 08.30 uur niet of nauwelijks bussen, trams en metro's, waarna de reizigers nog anderhalf uur rekening moeten houden met een onregelmatige dienstregeling.

©Novum | Transport Online


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions