Transport Online - Ook actie bij Haags openbaar vervoer

Ook actie bij Haags openbaar vervoer

Ook actie bij Haags openbaar vervoer
04-05-2011 09:42 | Stakingen | auteur de redactie
DEN HAAG - Ook werknemers van het Haagse stadsvervoerbedrijf HTM gaan volgende week actievoeren. Volgende week donderdag rijden in Den Haag daarom in de ochtendspits geen trams en bussen en rijdt de Randstadrail niet. Dat meldt een woordvoerder van FNV Bondgenoten dinsdagavond.

Eerder dinsdag werd al bekend dat ook in Rotterdam en Amsterdam volgende week acties plaatsvinden. Werknemers van het Rotterdamse stadsvervoerbedrijf RET gaan volgende week woensdag voor 08.30 uur niet aan het werk.

Bij het Amsterdamse openbaarvervoerbedrijf GVB voeren medewerkers volgende week vrijdag op dezelfde wijze actie. Ook in Den Haag wordt volgende week donderdag tot 08.30 uur niet gereden.

Eerder werd al in februari en april gestaakt. Het is voor het eerst dat er in de spits wordt gestaakt. Tot nu toe werd alleen actie gevoerd tussen de ochtend- en avondspits in.

Met de acties willen de vervoerbedrijven het kabinet overtuigen af te zien van de plannen om het openbaar vervoer in de grote steden openbaar aan te besteden en 120 miljoen euro te bezuinigen.

©Novum | Transport OnlineNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions