Transport Online - Geen openbaar vervoer tijdens ochtendspits Rotterdam op 11 mei

Geen openbaar vervoer tijdens ochtendspits Rotterdam op 11 mei

Geen openbaar vervoer tijdens ochtendspits Rotterdam op 11 mei
03-05-2011 10:00 | Stakingen | auteur de redactie
ROTTERDAM - Werknemers van de stadsvervoersbedrijven in Rotterdam en mogelijk ook in Den Haag en Amsterdam voeren volgende week opnieuw actie. Op 11 mei rijden er geen bussen, trams en metro’s van de RET in Rotterdam vanaf het begin van de dienstregeling tot 8.30 uur. Na 08.30 uur wordt de dienstregeling weer opgepakt en rond 10.00 uur moet al het openbaar vervoer weer rijden. Over soortgelijke acties bij HTM en GVB op 12 mei in Den Haag en 13 mei in Amsterdam wordt binnenkort beslist.

Medewerkers van de stadsvervoerders zien zich genoodzaakt om samen met de vakbonden Abvakabo FNV, FNV Bondgenoten, ABGP en VOR via acties aandacht te vragen voor goed openbaar vervoer in de steden. Het kabinet, met steun van zijn gedoogpartner, heeft het voornemen om openbare aanbesteding van het stadsvervoer verplicht te stellen. Daarnaast moeten de drie stadsvervoerders minimaal 120 miljoen euro bezuinigen, terwijl de bedrijven de afgelopen jaren al aanzienlijk hebben ingeleverd.

Als het kabinet de plannen doorzet, leidt de combinatie van verplichte aanbesteding en bezuinigingen uiteindelijk tot overvolle voertuigen, langere wachttijden en minder veiligheid in het openbaar vervoer.

De medewerkers van RET, HTM en GVB en de bonden realiseren zich dat deze acties overlast geven voor de reiziger. Ze rekenen echter op begrip, omdat de acties zijn gericht op behoud van kwaliteit en kwantiteit in het openbaar vervoer.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions