Transport Online - Dinsdag geen stadsvervoer in Rotterdam

Dinsdag geen stadsvervoer in Rotterdam

Dinsdag geen stadsvervoer in Rotterdam
11-04-2011 13:04 | Stakingen | auteur de redactie
ROTTERDAM - Medewerkers van het Rotterdamse stadsvervoersbedrijf RET nemen dinsdag 12 april het actiestokje over van hun collega's uit Amsterdam. Dat betekent dat na afloop van de ochtendspits de bussen, metro's en trams van de RET geen nieuwe ritten meer starten tot het begin van de avondspits. Samen met collega's van het GVB uit Amsterdam en de HTM uit Den Haag zien de medewerkers van de RET zich genoodzaakt om via acties aandacht te vragen voor goed openbaar vervoer in de steden.

Het kabinet wil, met steun van zijn gedoogpartner, openbare aanbesteding van het stadsvervoer verplicht stellen. Daarnaast moeten de drie stadsvervoerders minimaal 120 miljoen euro bezuinigen, terwijl de bedrijven de afgelopen jaren al aanzienlijk hebben ingeleverd. Wanneer het kabinet de plannen doorzet, leidt de combinatie van verplichte aanbesteding en bezuinigingen uiteindelijk tot overvolle voertuigen, langere wachttijden en minder veiligheid in het stadsvervoer.

Medewerkers van de drie stadsvervoersbedrijven en veelal leden van de vakbonden Abvakabo FNV, FNV Bondgenoten, ABGP, VOR en BV2002 hebben aangekondigd door te gaan met actievoeren tot de desastreuze kabinetsplannen van tafel zijn. In aanwezigheid van diverse gemeentelijke en landelijke politici wordt morgen meer bekend gemaakt over de vervolgacties.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions