Transport Online - Werknemers RET nemen actiestokje over

Werknemers RET nemen actiestokje over

Werknemers RET nemen actiestokje over
15-02-2011 19:14 | Stakingen | auteur de redactie
ROTTERDAM - Werknemers van de RET nemen woensdag 16 februari het actiestokje over van hun collega's uit Den Haag. Gedurende drie dagen van acties in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam hebben medewerkers willen laten zien wat de gevolgen zijn van het kabinetsbeleid, gesteund door de PVV, voor het stadsvervoer.

"We hebben nu een duidelijk signaal richting het kabinet gegeven", zegt Abvakabo FNV-bestuurder Eric Vermeulen. "We zijn benieuwd of het kabinet dit signaal oppakt. Daarom hebben we de woordvoerders van VVD, CDA en PVV uitgenodigd op deze laatste actiedag."

De bonden en medewerkers van de stadsvervoerders willen de coalitiepartijen en PVV via de acties overtuigen om af te zien van verplichte aanbesteding en bezuinigingen. Dit zou leiden tot 40 procent minder openbaar vervoer in de steden over 2 tot 3 jaar. Ook de veiligheid in het openbaar vervoer loopt dan aanzienlijk terug.

Vermeulen: "De stadvervoerders hebben aangetoond dat zij ruimschoots marktconform werken. Ze hebben de afgelopen jaren enorm gereorganiseerd, maar tegelijkertijd geïnvesteerd in onder andere veiligheid. Wat willen de politieke partijen nog meer? Ik hoop dat ze het kunnen uitleggen, want wij gaan in elk geval tot het gaatje voor kwalitatief stadsvervoer."

De actiedagen in Amsterdam en Den Haag zijn goed verlopen. Veel reizigers waren op de hoogte en hadden zich voorbereid. Hierdoor was het rustiger dan normaal in het openbaar vervoer. De reizigers die toch gebruik maakten van het openbaar vervoer, hadden overwegend begrip voor de acties ondanks de hinder.

Een dag na de acties in het OV, op 17 februari, vindt een manifestatie in Den Haag plaats van werknemers uit de hele publieke sector. Onder andere werknemers van gemeenten, provincies, maar ook agenten, militairen en de werknemers van de stadsvervoersbedrijven maken zich dan sterk voor de kwaliteit van de publieke sector.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions