Transport Online - OV-actie leidt niet tot extra drukte rond Den Haag

OV-actie leidt niet tot extra drukte rond Den Haag

OV-actie leidt niet tot extra drukte rond Den Haag
15-02-2011 10:17 | Stakingen | auteur de redactie
DEN HAAG - De acties dinsdag in het openbaar vervoer in Den Haag leiden dinsdagochtend vooralsnog niet tot extra drukte op de wegen rond de Hofstad. Hoewel er hier en daar files staan, zijn die niet toe te wijzen aan de acties, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID).

Op de A12 staat wel een flinke file, maar de oorzaak daarvan is een aanrijding. Ook op de A44/ N44 moet het verkeer in beide richtingen rekening houden met vertraging, evenals op de N14. "Maar dat is gebruikelijk", zegt een woordvoerder van de VID.

Bij de acties rijden veertig procent minder bussen, trams en metro's. De bonden willen zo illustreren wat er volgens hen gebeurt als de geplande bezuinigingen van 120 miljoen euro op het gemeentelijk openbaar vervoer doorgaan.

In Den Haag rijden dinsdag tram 10 en 19 de hele dag niet, evenals RandstadRail 3 en 4. Ook de buslijnen 18, 22, 24 en 25 blijven de hele dag in de garage. Na 20.00 uur rijden er geen bussen meer van HTM.

Maandag reed er in het kader van de actie al minder openbaar vervoer in Amsterdam. Nadat dinsdag Den Haag aan de beurt is, volgt woensdag Rotterdam.

©Novum | Transport OnlineNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions