Transport Online - Maandag aftrap van acties in Openbaar Vervoer

Maandag aftrap van acties in Openbaar Vervoer

Maandag aftrap van acties in Openbaar Vervoer
11-02-2011 10:35 | Stakingen | auteur de redactie
Leden van de verschillende vakbonden in het stadsvervoer van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam geven maandagmorgen gezamenlijk het startsein voor acties in het openbaar vervoer in de drie steden. Bij de tramremise aan de Lekstraat steken de vakbonden de actievoerders een hart onder de riem. Ook Job Cohen (PvdA), Emile Roemer (SP) en Jolande Sap (GroenLinks) sluiten zich later die ochtend aan bij de actievoerders.

Gedurende drie dagen is maandag 14 februari in Amsterdam, dinsdag 15 februari in Den Haag en woensdag 16 februari in Rotterdam minder openbaar vervoer dan gewoonlijk. De vakbonden laten deze dagen zien hoe het openbaar vervoer eruit ziet als het kabinet, gesteund door de PVV, zijn plannen doorzet. De combinatie van verplichte aanbesteding en bezuinigingen zullen er dan toe leiden dat er over 2 tot 3 jaar ongeveer 40 procent minder aanbod van trams, bussen en metro's is. Ook de veiligheid in het openbaar vervoer loopt dan aanzienlijk terug.

De bonden realiseren zich dat deze acties overlast geven voor de reiziger, maar rekenen op begrip. Immers, nu ondervinden reizigers slechts een dag hinder van vermindering van het openbaar vervoer. Wanneer het kabinet de verplichte aanbesteding van het openbaar vervoer en grote bezuinigingen doorzet, dan is dit over twee jaar echter dagelijkse praktijk.

Om ook alle reizigers hiervan te doordringen, delen leden van de vakbonden maandag ook flyers uit rond het Centraal Station. Enerzijds om begrip te vragen voor de acties, anderzijds om de gevolgen van de kabinetsplannen voor het stadsvervoer uit te leggen. Ze krijgen daarbij rond 09.30 uur ondersteuning van Job Cohen (PvdA), Emile Roemer (SP) en Jolande Sap (GroenLinks). Ook de fractievoorzitters van deze partijen willen het belang van kwalitatief stadsvervoer benadrukken en ondersteunen de actie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions