Transport Online - Overlast door acties in openbaar vervoer

Overlast door acties in openbaar vervoer

Overlast door acties in openbaar vervoer
09-02-2011 13:36 | Stakingen | auteur de redactie
Vanaf maandag moeten reizigers in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam rekening houden met minder openbaar vervoer. Personeel van de vervoerbedrijven GVB, HTM en RET voert actie.

De vervoerbedrijven zijn boos over de kabinetsplannen om het openbaar vervoer in de grote steden openbaar aan te besteden. Abvakabo FNV laat woensdag weten dat een ultimatum van de vakbonden aan minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) inmiddels is verlopen.

Maandag rijden in Amsterdam minder trams, bussen en metro's. Dinsdag wordt actiegevoerd in Den Haag en woensdag in Roterdam. De bonden willen de gevolgen van de kabinetsplannen zichtbaar maken door het aanbod eenmalig te verkleinen. Abvakabo benadrukt dat het niet gaat om stakingen of werkonderbrekingen.Het kabinet denkt 120 miljoen te bezuinigen door het openbaar vervoer in de grote steden openbaar aan te besteden. Nu wordt het nog 'onderhands' gegund, waardoor er geen andere vervoerders kunnen meebieden. Volgens de bonden zou de reiziger de dupe worden van de concurrentieslag. Bovendien zouden honderden banen verdwijnen en het ov-aanbod dertig tot veertig procent minder worden.

©Novum | Transport Online


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions