Tunnels A73 in weekenden noodzakelijk dicht voor afbouw

Tunnels A73 in weekenden noodzakelijk dicht voor afbouw
22-04-2008 09:35 | Wegvervoer | auteur de redactie
ROERMOND - Rijkswaterstaat heeft vandaag bekend gemaakt dat de tunnels in de A73 alleen afgebouwd kunnen worden als deze tot aan de volledige openstelling in de weekenden volledig beschikbaar zijn voor werkzaamheden. Dat betekent dat de tunnels vanaf het komend weekend alle weekenden gesloten moeten worden, met uitzondering van het Pinkster- en Hemelvaartweekend. De inmiddels beschikbare planning voor afbouw van de tunnels wijst dit uit.

De eerstvolgende weekendsluiting van de Roertunnel en de tunnel Swalmen vindt plaats in het weekend van 25 tot 28 april. In dit weekend wordt gewerkt aan de afbouw van de tunnelinstallaties rondom en in de tunnels. De afsluitingen gelden steeds van vrijdag 20.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur.

Om de verwachte weekenddrukte in de weekenden van Hemelvaart en Pinksteren op te vangen, blijven de tunnels in deze weekenden (3 & 4 mei en 10 & 11 mei) geopend. Vanaf het weekend van 17 en 18 mei gaan de tunnels echter elk weekend dicht voor afbouwwerkzaamheden. Wel probeert Rijkswaterstaat de werkzaamheden in de tunnel Swalmen naar voren te halen teneinde de bereikbaarheid van de winkels en bedrijven in de regio Roermond zoveel mogelijk te handhaven. Rijkswaterstaat heeft toegezegd, in nauw overleg met gemeente en provincie, tijdens de weekendsluitingen de bereikbaarheid van de regio Roermond optimaal te houden. Ook zal Rijkswaterstaat na overleg met vertegenwoordigers van winkels en bedrijven (retailpark) in de regio nagaan welke mobiliteitsmaatregelen ingezet moeten worden.

Rijkswaterstaat is er alles aan gelegen de verkeershinder voor de weggebruikers en de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Er wordt daarom op werkdagen (overdag en ’s nachts) niet gewerkt. In geval van afsluitingen informeert Rijkswaterstaat weggebruikers tijdig middels persberichten, advertenties, de website (www.rws.nl of www.vialimburg.nl) en informatieborden langs de weg.

De omleidingsroute voor verkeer komende vanuit het zuiden gaat via de N273, Napoleonsbaan.
Komende vanuit Venlo, Venray en Duitsland in de richting Roermond en Maastricht volgt u route “ M”.
Met tekstwagens staan op alle toegangswegen de omleidingsroutes ook aangegeven.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden