Inspectie Verkeer en Waterstaat spreekt vertrouwen uit in Doelen Coach Service

Inspectie Verkeer en Waterstaat spreekt vertrouwen uit in Doelen Coach Service
17-11-2010 13:51 | Algemeen | auteur de redactie
ROZENBURG - Woensdag 17 november sluit de Inspectie Verkeer en Waterstaat haar eerste convenant met een touringcarbedrijf. Door het convenant zal de Inspectie bij Doelen Coach Service slechts zeer sporadisch weg- en bedrijfsinspecties houden en met het bedrijf samenwerken om de veiligheid en dienstverlening hoog te houden. Het convenant is een voorbeeld van het vertrouwen waarmee de overheid de toezichtlast voor het bedrijfsleven wil verminderen.

Doelen Coach Service komt met slechts 2% overtredingen in aanmerking voor het convenant. Angela van Wijk, algemeen directeur Doelen Coach Service: "We vinden het een eer om als eerste touringcarbedrijf in aanmerking te komen voor dit convenant. Als een van de weinige bedrijven in deze sector voeren we 100% controle uit op onze werkwijze. Veiligheid staat bij ons altijd op nummer één."

Met het convenant neemt Doelen Coach Service, houder van het Keurmerk Touringcarbedrijf, haar verantwoordelijkheid in het naleven van wet- en regelgeving op het gebied van arbeidstijden, wegverkeer en personenvervoer. Doelen Coach Service rapporteert jaarlijks aan de Inspectie over haar werknemers, haar materieel, de registratie van arbeidstijden, overtredingen en ongevallen.

Angela van Wijk: "Vaak worden bussen voor schoolreisjes en verenigingsuitjes uitgezocht op de laagste prijs. Maar met het Keurmerk Touringcarbedrijf en het convenant weet je dat je in een veilige touringcar zit met een chauffeur die zich aan de arbeidstijdenwet houdt."


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden