Rover-symposium over Amsterdams openbaar vervoer

Rover-symposium over Amsterdams openbaar vervoer
01-11-2010 16:40 | Algemeen | auteur de redactie
AMSTERDAM - Op donderdag 11 november organiseert Reizigersvereniging Rover in Amsterdam het symposium ‘OV ambities in de Amsterdamse Metropool’. Deskundigen van OV-bedrijven, Stadsregio Amsterdam, de provincie en politieke partijen gaan met elkaar in discussie over de toekomst van het openbaar vervoer binnen het groeiende Amsterdam. Het symposium is gratis toegankelijk voor iedereen die wil nadenken, luisteren of meepraten over het Amsterdamse OV.

Amsterdam heeft grootste ambities. De stad wil uitgroeien tot een heuse metropool die een serieuze plaats moet krijgen in de lijst van belangrijke metropolissen van Europa zodat Nederland economisch en cultureel meespeelt. Binnen een metropool is mobiliteit belangrijk. Wat Rover betreft zou de stad ook op OV-gebied de naam “metropool” eer aan moeten doen. Maar wat betekent dit precies voor het openbaar vervoer? Welke rol moet het NS-net gaan spelen? Hoe is een hoogwaardig metropolitaans OV bestuurlijk te organiseren?

Deze vragen staan centraal tijdens het Rover-symposium ‘OV ambities in de Amsterdamse Metropool’. Na een algemeen deel gaan verschillende deskundigen in drie workshops de discussie aan over de inrichting van dit metropolitaans OV. Tot slot volgt een politiek forum waarbij publicist Marc Maartens een aantal politici stevig aan de kaak voelt.

Het symposium begint om 13:00 uur in Amsterdam. Het is gratis toegankelijk maar deelnemers worden verzicht zich vooraf aan te melden via secretariaat@rover.nl. Na aanmelding worden adresgegevens toegestuurd. Meedoen aan het symposium? Geef dan gelijk even door welke workshop de eerste keuze heeft! U kunt kiezen tussen de workshops Spoor, Decentraal OV en Bestuurlijke verhoudingen.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden