Tramverkeer stilgelegd na vondst vliegtuigbom

Tramverkeer stilgelegd na vondst vliegtuigbom
28-10-2010 20:26 | Algemeen | auteur de redactie
ROTTERDAM - Het tramverkeer rond het Kruisplein in Rotterdam wordt donderdagavond stilgelegd na de vondst van vermoedelijk een vliegtuigbom. De bom blijkt gevaarlijker dan aanvankelijk gedacht. De afzetting rond het Kruisplein wordt daarom ook vergroot en gekeken wordt welke panden moeten worden ontruimd. Dat meldt een woordvoerder van de politie.

De bom werd donderdag rond 17.00 uur gevonden op een bouwplaats op het Kruisplein in het centrum van de Maasstad. Het Kruisplein is een van de belangrijkste en drukste pleinen van Rotterdam en ligt vlak bij het station.

Het projectiel ligt elf meter onder de grond. Omdat de bom op een bouwplaats werd gevonden en het bouwterrein makkelijk kon worden afgesloten, werd er aanvankelijk vanuit gegaan dat de gevolgen niet groot zouden zijn.

Een explosieventeam van de landmacht keek vervolgens om wat voor bom het precies gaat. Nadat bleek dat de bom mogelijk toch gevaar kan opleveren, is besloten uit voorzorg meer maatregelen te treffen. "Het is niet zo dat we verwachten dat de bom binnen tien minuten afgaat, maar we nemen geen risico's." Experts gaan kijken wat er nu moet gaan gebeuren met de bom.

Op de plek van de bouwput wordt een parkeergarage aangelegd.

©Novum | Transport Online
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden