IVW controleert terugkerende wintersportbussen

IVW controleert terugkerende wintersportbussen
28-02-2010 17:28 | Algemeen | auteur de redactie
MAASTRICHT - De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW), het KLPD en de RDW controleerden zondag 28 februari bij de Belgische grens 45 terugkerende wintersportbussen. Hierbij zijn geen overtredingen van de arbeids-, rij- en rusttijden aangetroffen.

Wel werden drie chauffeurs beboet vanwege technische gebreken aan de aanhangwagen. Een van deze aanhangwagens moest vanwege een gebroken as achterblijven.

Op vrijdag 19 februari controleerde de IVW touringcars die onderweg waren naar wintersportgebieden in Frankrijk en Andorra. Eén van de 25 gecontroleerde bussen mocht toen zijn reis niet vervolgen vanwege de technische staat van de bus.

Ook op zaterdag 27 februari waren IVW, KLPD en RDW actief in Limburg. Bij deze controle die gericht was op taxi- en busvervoer rondom Maatricht zijn zeven bussen en achttien taxi's gecontroleerd. Bij de bussen zijn geen overtredingen geconstateerd.

Van de achttien gecontroleerde taxi's hadden er vier gladde banden waarvoor proces verbaal is opgemaakt. Twee taxichauffeurs werden beboet vanwege het niet juist invullen van de werkmap en één chauffeur vanwege het ontbreken van een werkmap.


Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden