Clicky


Electronicaketen De Harense Smid failliet

Electronicaketen De Harense Smid failliet
01-07-2013 13:12 | Faillissementen | auteur de redactie
(Novum) - Elektronicaketen De Harense Smid is failliet. Dat heeft het personeel van het bedrijf maandagochtend te horen gekregen tijdens een bijeenkomst in Nuland, zo meldt het bedrijf op zijn website. Alle 450 medewerkers zijn ontslagen en alle 33 winkels zijn per direct gesloten.

Curator Daan Schalken laat weten met verschillende geïnteresseerde partijen in gesprek te zijn voor een doorstart. Hij zegt goede hoop te hebben 'op korte termijn' hierover overeenstemming te bereiken. Ook hoopt Schalken snel met een oplossing te komen voor reparatie- en leveringsproblemen, aangezien het familiebedrijf momenteel geen reparaties kan uitvoeren of bestelde producten kan leveren.

De Harense Smid verkeerde al langer in zwaar weer. In november vorig jaar sloot het bedrijf alle dertien vestigingen in Noord-Nederland, waarbij ruim 130 banen verloren gingen. Ook had de winkelketen uit het Brabantse Haren in maart van dit jaar een conflict met FNV Bondgenoten, omdat het zonder overleg ontslag had aangevraagd voor 24 werknemers.

FNV-bestuurder Ron Peters zei maandagochtend tegen Omroep Brabant al dat een naderend bankroet hem niet zou verbazen. "Ruim een halfjaar geleden heb ik de cijfers al ingezien", zei hij tegen. "Toen werd besloten de dertien noordelijke winkels te sluiten. Mijn voorstel het bedrijf failliet te laten verklaren en een doorstart te maken, werd toen door de directie afgewezen."