Clicky


Free Record Shop vraag faillissement aan

Free Record Shop vraag faillissement aan
24-05-2013 15:01 | Faillissementen | auteur de redactie
(Novum) - De Free Record Shop vraagt maandag het faillissement aan voor de Nederlandse vestigingen. Dat heeft de muziekwinkel vrijdag laten weten. In overleg met de curator wordt gekeken of een doorstart mogelijk is en of de winkels vooralsnog open kunnen blijven.

De faillissementsaanvraag betreft de 141 filialen in Nederland, waar 733 mensen werken. Medewerkers, vakbonden en leveranciers zijn eerder vrijdag op de hoogte gebracht. Met steun van grootaandeelhouder Procures blijven winkelketen Game Mania en de Belgische tak van Free Record Shop buiten het faillissement.

Met de curator wordt bekeken of in Nederland een doorstart mogelijk is op basis van een crediteurenakkoord, waarbij met de schuldeisers buiten de rechter om een overeenkomst moet worden gesloten. "Het is kansrijk dat er winkels van Free Record Shop in het straatbeeld blijven bestaan", aldus de directie.

Het in 1971 opgerichte Free Record Shop kampt al jaren met dalende verkopen, mede als gevolg van de opkomst van online winkels en het al dan niet gratis downloaden van muziek. Oprichter Hans Breukhoven zette afgelopen najaar nog een stap opzij om twee nieuwe bestuurders 'het bedrijf verder te laten optimaliseren'. Daarna werd onder meer besloten om de vestigingen op stations te sluiten.

Free Record Shop was in onderhandeling met de Belastingdienst over een belastingschuld. Eind vorige maand werd bekend dat de eigenaar van De Slegte en Selexys, Procures, interesse had om de keten over te nemen. Inmiddels heeft die investeringsmaatschappij alleen een meerderheidsaandeel in de Belgische activiteiten verworven. Procures hoopt zo snel mogelijk met de curator afspraken te kunnen maken om de Nederlandse activiteiten te helpen bij de doorstart.