Clicky


ABN snijdt in aantal zakenbankiers

ABN snijdt in aantal zakenbankiers
17-05-2013 09:15 | Bedrijfsresultaten | auteur de redactie
AMSTERDAM (Novum) - ABN AMRO schrapt vierhonderd voltijdsbanen bij de zakenbank. De banen verdwijnen omdat ABN de tak gaat integreren met die van het eveneens genationaliseerde Fortis. ABN AMRO hoopt de mensen intern te kunnen herplaatsen, maar sluit gedwongen ontslagen niet uit. Dat maakte de genationaliseerde bank vrijdag bekend bij de publicatie van de kwartaalcijfers.

Bij de zakentak van de bank werken tussen de vijfduizend en zesduizend mensen. ABN AMRO kondigde in 2011 al aan 2350 banen te schrappen vanwege de fusie met Fortis. De zakenbanken werden toen echter nog niet geïntegreerd. De reorganisatieplannen moeten nog langs de ondernemingsraad voor goedkeuring.

ABN AMRO maakte vrijdag een fikse winstdaling bekend van zeventien procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De winst kwam uit op 415 miljoen euro. Zonder een meevaller op de verkoop van Griekse leningen was de winst nog verder gedaald. ING maakte eerder deze maand juist bekend dat de winst flink was gestegen.

De winstdaling van ABN werd onder meer veroorzaakt door de tak van de zakenbank die zich bezighoudt met complexe financiële producten. Daar daalde de winst van 140 miljoen euro tot negen miljoen euro.