Clicky


Onverwachte daling omzet voor TNT Express

Onverwachte daling omzet voor TNT Express
29-04-2013 09:32 | Bedrijfsresultaten | auteur de redactie
(Novum/ABM FN) - TNT Express heeft in het eerste kwartaal de omzet onverwacht zien dalen. Het bedrijf maakte nog wel winst door de afkoopsom van UPS vanwege het afketsen van de fusie. Dat meldt de pakkettenbezorger maandag.

De omzet over de eerste drie maanden nam af van 1,74 miljard euro vorig jaar tot 1,67 miljard euro dit jaar, een daling van 4,5 procent. Analisten gepolst door het bedrijf zelf hadden de omzet ingeschat op 1,81 miljard euro.

TNT Express leverde in alle regio's omzet in, maar buiten de Europese kernmarkt daalden de inkomsten het hardst. De onderliggende winstmarge buiten Europa was negatief. De winstmarge in Europa daalde van zes naar 4,6 procent. TNT Express streeft in de kernmarkt naar een winstmarge van circa acht procent.

De onderliggende operationele winst nam hierdoor af van 54 naar 38 miljoen euro. Dat was boven de consensusverwachting van 26 miljoen euro. Het bedrijf zag de nettowinst omhoog schieten van 15 naar 144 miljoen euro dankzij de tweehonderd miljoen euro die het bedrijf ontvang van UPS vanwege de mislukte overname. TNT Express zegt te profiteren van de kostenbesparingsprogramma's in alle regio's.

Topman Bernard Bot bevestigde in een commentaar nog eens dat de marktomstandigheden dit jaar zwaar zullen blijven. Desalniettemin handhaaft het bedrijf de outlook voor geheel 2013. Dat houdt in dat de operationele resultaten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika zich negatief zullen blijven ontwikkelen. De winstgevendheid van de activiteiten in Azië en de Pacific en Noord- en Zuid-Amerika zal in lijn zijn vergeleken met een jaar eerder.